Fukta händerna lätt med kallt vatten, forma små köttbullar och lägg på fat eller bakpapper. Man får köttbullar med djupare smak, de kräver ingentillsyn samt att om man vill kan man enkelt tillaga en god grädd- eller tomatsås direkt ner itillagningsgrytan
Toppa medpersilja och servera med saltgurka. Eventuellt kan köttet brynas först innan det läggs i grytan och är sedan varvat i lager medskivadpotatis och lök
Kokt potatis, hemgjord lingonsylt, senap och sallad kompletterade biffarna och såsen på mintallrik. Idag lagade jag tillPerMorbergsälgfärsbiffarmedkantarellsås från kokboken Morberg jagar och lagar
Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvisttimjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i. 1Kantarellsås sky (från älgsteken) 5 dl vispgrädde 1 l kantareller smör, att fräsa i salt peppar. 1Mandelpotatisstomp1 kg mandelpotatis 3 msk smör, rumstempereratflingsalt peppar persilja, hackad (och/eller gräslök)
Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvisttimjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i. 1Kantarellsås sky (från älgsteken) 5 dl vispgrädde 1 l kantareller smör, att fräsa i salt peppar. 1Mandelpotatisstomp1 kg mandelpotatis 3 msk smör, rumstempereratflingsalt peppar persilja, hackad (och/eller gräslök)
Till lammet åt vi ugnsrostade grönsaker samt en fräsch sås gjord medingefära och rosmarin. De senaste åren har viätit lamm vid påsk och i år testade jag att tillaga lammsteken iminCrockPot
Ta upp kycklingbitarna ur crockpoten och dra isär köttet med hjälp av två gafflar. Den här gången gjorde jag kycklinglårfiléeri tomatsås som jag serverade med en sallad och riven ost
Supersmart. Jag äter alltidminrisgrynsgröt toppad medvitsirap och liten skvätt mjölk. Som innehavare av en CrockPot gjorde jag i år det smidigt för mig när det kom till självaste julgröten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.