Då har vi kommit fram till mittiveckandagen onsdag, även känd som lillelördag. Att det kallas för lillelördag har vi fått veta har att göra med att det förut kallades piglördag, vilket innebar att pigorna hade ledigt på onsdagen istället för på lördagen
Vad passar bättre än pumpachips denna dag. Receptet på dessa pumpachips har jag publicerat i ett tidigare inlägg men de förtjänar att stå i rampljuset vid fler tillfällen
Marängen. 1. Vispa äggvitan till ett fast skum samtidigt som du kokar upp socker och vatten till 120°. 2. Häll sedan sockerlagen över äggvitorna under vispning
Ett festligt bröd som är lätt att slänga ihop. En wow faktor på bordet. Fyllda bröd med mozzarella och salami2 bröd5 dl mjölk50 g jäst75 g smält margarin2,5 tsk salt2 msk honung14 dl vetemjölFyllning100 g salami (jag använde kalkonsalami) Gjorde även en med kallrökt skinka4 tunt skivade tomater2 skivade mozzarellabollar1/2 dl hackad färsk oreganolite flingsalt att strö påVärm mjölken fingervarmt och häll över jästen
. Idag tänkte jag tipsa om några trevliga vita viner som vi gärna bjuder på här hemma. Jag har också lagt in tips och länkar till några passande recept som finns i bloggen
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Dag 19Frukost. 1 kokt ägg, 2 dl naturell yoghurt med müsli. Kaffe och vatten. Lunch. Rester från DENNA middag (ni vet - såsen som kunde ätas med sked ☺)Middag 2 p och en matlåda
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Tweet Pin It Skriv utFörrätter kan vara lite knepigt ibland, vi tycker att det inte ska ta för mycket fokus från varmrätten och samtidigt så vill man inte att det ska ta alltför lång tid att göra heller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.