Grillspett600 g fläskkarré, benfri i bit 2 chorizokorvar, tunt skivade 0,25 spetskål, skuret i grova bitar 2-3 dl barbequesås smör, till stekning olja, till pensling salt svartpeppar, nymalen
Skär fläskkarrén på längden i centimetertjocka strimlor. Sätt ugnen på 200°C. Trä upp det marinerade köttet på längden på spett, lägg på en smord ugnsplåt, pensla med marinaden och stek spetten i ugn på 200°C i ca 15 minuter
Strö på lite salt och servera. Skär entrecôteskivorna i ca 2 cm breda strimlor på längden. Trä upp dem på spett, pensla med marinad och grilla dem i 2-3 minuter
Forma färsen till avlånga bullar och stick ett spett igenom på längden. Sätt ugnen på 175°. Du kan också grilla lammspetten 5-10 minuter över glöd på utegrillen
Låt dem gärna ligga en stund innan du trär upp dem på spetten. Grilla laxspetten över het glöd eller stek dem i panna med beläggning på spisen några minuter på varje sida
hetta upp oljan i en kastrull på medelstark värme. Trä upp 5-6 kycklingbitar på varje spett. Hetta upp och låt såsen koka på svag värme i ytterligare 3-5 minuter
Trä varannan SALMA-kub och citronskiva på grillspetten. Blanda oregano, chilipulver, spiskummin och krydda laxen med blandningen Grilla laxspetten på direkt värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.