På söndag är det första advent och jag har noterat att flera av mina vänner har börjat baka lussekatter, pepparkakor, köpa julklappar och andra så kallade förberedelser inför julen
Låt allt steka på svag värme några minuter tills brysselkålen känns lite al dente. Detta sätter nämligen igång magen på ett kanske mindre angenämt sätt, så det är kanske inget man ska bjuda på de som man inte känner så väl heller
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 minpå varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Jag tror att jag åt denna lunch förra veckan och jag kommer göra nått liknande idag, dels för det är så jäkla gott och dels för det går så himla snabbt att trolla fram den
Forma till lagom stora bullar och lägg försiktigt ner i den heta oljan. Hetta upp olja, jag använde wokpanna och oljan täckte halva bullarna istället för att fylla upp så hela friteras på en gång
Då tror jag den här blandningen jag gjorde på två recept kan passa er, det är en chokladkaka som nästan är som en kladdkaka med en glasyr som brukar finnas på traditionella kärleksmums
Idag har SMHI lovat lite moln så vad passar väl bättre än att baka en likadan, slå igång en kanna kaffe och bjuda hem mig på fika (eftersom min cheesecake av någon konstig anledning nästan är slut)
Jag kan inte svara på hur länge den kan tänkas hålla, men det kanske någon läsare har erfarenhet av. Med andra ord är ett växthus den enda vägen att gå för att få fullmogna tomater
Många tycker vi nog om att äta nygräddade bullar på morgonen, men likt mig är många inte alltid så sugna på att stå och baka och vänta på jäsning under en lång tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.