Enkel pärondessert - 2 till 4 portioner. Får jag komma med ett bra tips till er nu när det är helg. Jag har en underbar och mycket lättgjord dessert att bjuda på, som faktiskt även fungerar alldeles utmärkt till mellanmål
Skala, kärna ur och tärna päronet. Lägg päronbitarna i en kastrull med vatten och kardemumma. Låt puttra ett par minuter så att päronet blir mjukt men inte mosigt
Häll upp pärondesserten i 4 glas och servera genast. Skala och kärna ur päronen. Blanda päron, baksirap, päronkonjak, limesaft och istärningar i en mixer och kör tills allt är mosat
Jag har ett jättegott och extra lyxigt mos att bjuda på som vi åt till gudagod porterstek, ännu godare sås och så Mannens pärondessert med kolasås och päronsorbet
Det var sällan som hon använde några recept när hon lagade mat till vardags och jag ångrar att jag inte bad henne skriva ner ungefärliga mått av vad pärondesserten innehöll
Sätt ugnen på 225°-175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl och bakpulver, och rör ner det i äggsmeten omväxlande med grädde och det smälta smöret
Denna enkla lilla pärondessert går super snabbt att slänga ihop och smakat så gott. Pensla degen riktligt med äggula och grädda pärondesserterna i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter
Skala, dela och kärna ur päronen. Lägg dem i kallt vatten tillsammans med en citronskiva. Koka upp vatten socker, citronsaft och päronkonjak i en gryta
Skölj päronen väl, skala dem inte. Skär dem i åtta klyftor vardera och lägg i en ugnsfast form. Blanda fett, socker eller sötningsmedel, mjöl och vätska i en kastrull
1. Skölj päronen väl, skala dem inte. Skär dem i åtta klyftor vardera och lägg i en ugnsfast form. 2. Blanda fett, socker eller sötningsmedel, mjöl och vätska i en kastrull
Mal mandel och bittermandel. Vispa smör och socker, blanda i äggulor, citronsaft och mandel. Vispa äggvitorna hårt och blanda i dom försiktigt i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.