Varva dem med mandelmassa, nötter och sabayon i höga glas. Toppa med mynta. Koka upp strösocker, vatten, vin och citronsaft i en kastrull till en sockerlag
Får jag komma med ett bra tips till er nu när det är helg. Jag har smörstekt (eller med olja) tunna päronklyftor med kanel, och serverat detta med ett vegansk alternativ till grädde som jag smaksatt med saffran
Och själv kommer vi nog avsluta påskmiddagen med just det – istället för en kraftig tårta. Sabayone är enligt mig en av de godaste desserterna man kan äta
Häll upp pärondesserten i 4 glas och servera genast. Skala och kärna ur päronen. Blanda päron, baksirap, päronkonjak, limesaft och istärningar i en mixer och kör tills allt är mosat
Hallon och blåbär medSabayon * 6-8 portioner ca 300 g lätt sötade hallon och blåbär Sabayon. Läs även andra bloggares åsikter om Sabayon , Hallon och blåbär medSabayon , 6-8 portioner ca
Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Smörbakt blomkål medtrattkantarells-sabayonne och fetaost. En och annan tripp ut ur huset för att köpa förnödenheter eller för att träffa en och annan vän, annars spenderas större delen av tiden lekandes med klossar på golvet eller tittandes på Netflix
Jag har ett jättegott och extra lyxigt mos att bjuda på som vi åt till gudagod porterstek, ännu godare sås och så Mannens pärondessertmed kolasås och päronsorbet
Börja med sorbeten. Sabayon. Garnera eventuellt med ett halvt apelsinflarn och citronmeliss. Fördela hallon på tallrikar, lägg en sked sorbet över (den behöver inte tas fram i förväg) och häll sabayon runt om
Det var sällan som hon använde några recept när hon lagade mat till vardags och jag ångrar att jag inte bad henne skriva ner ungefärliga mått av vad pärondesserten innehöll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.