Nu ligger hon i alla fall och sover, och jag och Jonas ska sätta oss och kolla på ett avsnitt av Game of Thrones och äta ost och kex med en smarrig tomatmarmelad med kardemumma
Efter det kom godaste grannar, paret Hasslow över på ost & kex. Det blev kex med Duetto (mascarpone varvad med gorgonzola), kex med chevré, jordgubbar och balsamico, krustader med het kräftröra och briefyllda krustader med körsbärsmarmelad
Något som jag tycker är väldigt gott är digestivekex med ost och någon god marmelad. När vi var på Tjolöholms julmarknad för någon vecka sedan så köpte jag bland annat ett gäng med goda franska ostar, minns tyvärr inte namnet på de men det var en grönmögelost, en getost och en brieost
Ost och kex är något som förtärs rätt ofta här hemma. Lagom sött som är så gott tillsammans med osten och du slipper rätt mycket onödigt tillsatt socker
Denna har jag blivit tipsad att den passar suveränt bra till just ost, så är du en som gillar att ta fram lite ost och kex med kanske en flaska vin så har du här den perfekta sylten till
Vispa ihop ägg + gräddmjölk och rör ner den rivna osten, salt & peppra. Ta ut pajen ur ugnen och fyll den med skinka och purjolök, häll över äggsmeten & lägg på tomatskivor
Häll ner äggen i pajskalet och toppa med riven ost. 2-4 dl riven lagrad ost. Strimla skinkan och varva skinka och 2 dl av osten i pajskalet. 2-4 dl riven lagrad ost
Blanda creme fraiche, skinka och ost. salt & peppar. Smaka av med salt & peppar. salt & peppar. 3 dl riven ost. Lägg pannkakorna i en ugnssäker form, strö över lite ost och gratinera i ugnen på 225 grader i ca 15 min. 3 dl riven ost
4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
En helt vanlig grundpajdeg med ost och skinka som fyllning – ja det blev gårdagens middag här hemma. Skär skinkan i strimlor och lägg i pajskalet, toppa med riven ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.