Anledningen är att mandeln innehåller ett ämne som är enzymhämmande – fytin – vilket gör det svårare för oss att ta upp de fina vitaminer, mineraler och näringsämnen som mandlen bär på
Så idag färdigställde jag kakreceptet och provade att göra lite olika varianter. Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram)
Jag har dragit ner på smörgåsar. Denna granola / musli vill jag göra någon dag. Granola,. Receptet kommer från en inspirerande tjej som heter Åsa, och som har en bra o nyttig blogg med massa goda lchf-recept
Många undrar hur nyttigt det egentligen är med kokosfett, och jag kan kort säga som så att kokosoljan kan vara ett bra alternativ till smör på grund av att den innehåller mättade fettsyror som tas om hand i kroppen på ett annat sätt än andra mättade fettsyror
Smula sedan granolan över en plåt som du ställer in i 150 grader varmluft cirka 15-20 minuter. Min brukar stå på köksbänken och är slut på ca 2-3 veckor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.