Servera ljummen eller kall gärna med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass. Arbeta ihop till en deg (använd gärna elvisp med vispar eller köksmaskin så går det snabbt)
vispad grädde, vaniljsås, kanelglass eller vaniljglass. (Kastrullen ska INTE värmas på något mera under resterande delar av receptet men jag använder den för att blanda ihop resten av ingredienserna för att slippa diska fler kärl
Kör i mikron på medelhög effekt i ca 60 sekunder (jag kör 650W men tänk på att microvågsugnar kan variera i effekt, särskilt äldre ugnar kan tappa effekt, så passa gärna kakan så den inte rinner över eller blir för torr)
(Det går bra att använda elvisp. Tänk på att ugnstiden är avgörande för kladdigheten. (Mängden grädde och lingon kan man ta precis så mycket som man vill
Skär basilikan i små strimlor om du använder färsk. Pajdeg. Mätt upp mjöl och smör i en bunke. Skär smöret i mindre bitar och låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt
vispad grädde, glass eller vaniljsås. Vispa äggvitorna med sockret till ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken utan att det rinner ut)
(Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat. )Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket leder till torra kakor
Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet. (Tänk på när du mäter upp vetemjölet att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
(Tänk på när du mäter upp vetemjölet att hälla upp det eller väga det, gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och det blir för mycket
(Tänk på att gräddningstiden är helt avgörande för graden av kladdighet. Smält smöret. När hälften av smöret smält, tag bort smöret från värmen och rör om tills allt smör smält
Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på strö bröd. Första lagret. Blanda mjöl, smör och pekannötter (spara lite nötter till garnering)
Vänd runt kycklingfilébitarna i ströbrödsblandningen så det fastnar på alla sidor. Det går ganska snabbt när man steker på medelhög värme så vänd runt dem ganska snabbt så de inte blir brända
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.