Det är rejält med hetta i såsen så minska på chili/vitlök om du vill ha den mildare. Jag älskar sweet-chili-sås men härom kvällen när jag skulle laga mat så var den slut så jag fick komponera ihop en egen
Jag gjorde vanliga ”gaffelkakor”, kakor med chokladgömma (ungefär som syltkaka men med en liten chokladnib i istället) och sedan en slags variant av chocolate chip cookies (dvs platta kakor med hackad choklad
Igår åt vi den här kycklingpastan medsweet chilisås till middag. Trots husköp och allt fix som det drar med sig, tycker jag att vi har lyckats riktigt bra med att ta det lugnt mellan varven
Arbeta ihop till en deg (använd gärna elvisp med vispar eller köksmaskin så går det snabbt). (Har du svårt att få ihop degen trots att smöret är rumsvarmt har du troligtvis tagit för mycket mjöl, undvik att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
När du breder ut den avsluta gärna med att breda ut smeten från kortsida till kortsida (istället för tvärtom) så att det blir långa ränder (så blir det enklare att rulla ihop senare eftersom man rullar ihop på långsidan)
Sikta gärna florsocker över och servera med vispad grädde. Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält. Kör i mikron på medelhög effekt i ca 60 sekunder (jag kör 650W men tänk på att microvågsugnar kan variera i effekt, särskilt äldre ugnar kan tappa effekt, så passa gärna kakan så den inte rinner över eller blir för torr)
(Välj en kastrull som rymmer hela kladdkakesmeten med marginal så sparar du tid och disk. (En jämn smet innebär att chokladen ska vara helt blandad med smöret, smöret ska alltså inte flyta ovanpå
Finfördela smöret i mjölet med hjälp av en gaffel, fingertopparna eller elvisp med vispar. Arbeta ihop till en jämn deg för hand eller med elvisp (med vispar eller degkrokar)
Vispa med elvisp till en ljus och fluffig smet. )Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket leder till torra kakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.