Prinskorv, smaksatt med äppelglögg och rosmarin. En tredjedel av köttet blandades med isvatten och äppelglögg och kryddades med rosmarin, vitpeppar, salt samt litenitrit
För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att blilika frälsta som han var
Jag varvade sedan mina pannkakor med mer äppelmos, och toppade med jordnötssmör, hallon, granatäpple och boveetefrön - men det bestämmer du ju själv vad du tycker om
Det är intensivt på jobbet nu och därmed inte så mycket nyskapande mat hemma. I förgår var ett undantag då vi lagade Markus Aujalays burmesiskakycklinggryta
Däremot strular appen med allt det nya, men jag tror nog att det blir bra tillslut. Nu har Viktväktarna uppdaterat sitt system och gjort tjusigaförändringar
Det började med citron, lime, äpple, och en del andra mer normala smaker men degenererade snabbt till kombosmaker som kumquat/melon, chirimoya/fikon, huggorm/fräknar, bakelit/rödbrusig sjöman och helskägg/gröna ärter
Hej igen. Det har varit paus för bloggandet nu i sommar, men nu börjar ju vädret blitristigen. Perfekt för långa matlagningssessioneri köket, med andra ord
Längesedan nifick ett nytt recept, men igår vart jag riktigtinspirerad. Gjorde egen marinadtillkycklingfiléerna och vitlökssås, kryddade potatisen med ny krydda också
Värm sedan upp lite palmolja i en stor kastrull eller gryta och stek på alla grönsaker, inklusivekorianderskaften (ej bladen) tills löken blivitglansig och litegenomskinlig
Lägg grönsaker ovanpå potatis- och köttröran. Och allt vad som bollades och planerades kommer ni snart få ta del av när nya, tjusigaversionen av receptsajten Kokaihop
Strödde sedan sesamfrön över hälften av dem. (Prenumeranterna har redan fått sittnya ex. Årets första nummer av tidningen BAKA kommer ut i nästa vecka med ett helt nytt utseende
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.