Nu har jagvart i sommarstugan i prick fyra dagar. » Bäddat ner mig på mormors gamla tempur-madrass som känns extra ljuvlig nu när magen blir mer och mer otymplig – och däckat som en sten
Vet att det är mycket utevistelse just nu. Det som tar tid är att rensa bären, sedan körs den snabbt i mixer/matberedare och vips har man en smarrig jordgubbssylt att festa loss på
Vet inte om detvar för att jag la köttet i mindre bitar i marinad dagen före (bara olja, yttepytte lite soya och grillkrydda) sedan strimlade det och lät det koka länge
Stek på medelvärme någon minut. På tal om att stoppa äpplen i det ena och det andra, måste jag bara påminna om dessa kanel- och ingefärsstekta äpplen, som serveras med yoghurt och hasselnötter
Smält matfett, salt, honung och kryddor i en kastrull på låg värme. När du gjort alla tre degar kavlar du ut den kvarstående degen mellan två bakplåtspapper och upprepar sedan proceduren tills du inte har någon deg kvar
Nu har vi hällt upp ett glas av det vita vinet jag öppnade igår till fiskfilén jag lagade,. ) men vi har ätit gott, dricker gott och nu ska vi chilla i soffan, det är ju fredag
Ni vet sådär lite sega, med en härlig sötma från honungen, en svag touch av kanel och vanilj och avslutningsvis det där knapriga från nötterna, kan vara bland det godaste jag bakat i lchf-väg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.