Idag var det vårröjning i trädgården och där stod dom igen – nässlorna – ett riktigt hatobjekt. Spola de kokta nässlorna i kallt vatten i durkslag, krama ur dem och hacka dem grovt
Lägg upp rödbetor, lök, sallat och kapris på ett fat, tillsammans med den rökta fisken. Mmmmums - Rökt sik med rödbetor och fetaost, och - naturligtvis - kall öl och tunnbröd
Krydda och häll på vinägern, låt den koka in. Salt och peppar. På bilden nedan serverade jag nässelstuvningen till foliebakad öring, klicka på bilden så kommer du till receptet på den
Doften är blandad av hav, tång och min makes doft vars solbruna arm jag har som kudde. Han har tagit mig till Oxnö, (som ligger i Stockholms skärgård), som alltid har haft en speciell plats i mitt hjärta, men som idag har en helt annan och ännu större betydelse
Någon liten bräda här och där för att bygga igen små öppningar på sidorna men annars så. Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen
Det måste vara det omtalade Maillardreaktionen som slår till, den magiska reaktionen kemiska som sker mellan kolhydrater och aminosyror när de hettas upp, som både ger brun färg och utvecklar doftoch smak
♥ Veckan rullade på trots allt med jobb och möten…. Nu har jag landat hemma vid datorn efter ett par dagars jobb och personalmöte och pappersarbete att styra upp med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.