Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Det stod att man skulle ha 7 dl socker per 3 kg bär, men jag tog faktiskt bara 2 dl strösocker till 3 kg bär
Han skriver vidare att det pågått en strid om vem som skapade receptet från början - OGO Konditori i Stockholm eller Oskar Bergs Hovkonditori eller Hovkonditoriet på Regeringsgatan
Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
Ta från värmen när krämen börjar tjockna,den behöver inte koka. Hade egentligen tänkt berätta om gårdagens utflykt och visa bilder från Ven, men sticker emellan med ytterligare ett recept på jordgubbstårta
Detta recept kommer från Sofia med bloggen ”Hildas hem”. Jag lagar sällan soppa. Men nu har jag hittat en som är jätteenkel, jättegod och jätteuppskattad av hela familjen
Äsch skit samma, godsaker är till för att njutas av och det gör jag minsann och speciellt när det smakar så in i hoppsan gott att jag knappt kan sluta äta
Servera tillsammans med sallad med någon god ost i och pasta för de som önskar eller ett gott bröd. 600 g nöt- eller lammfärs1 ägg1 tsk salt½ tsk svartpeppar½ dl hackad bladpersilja3 vitlöksklyftor, finhackade400 g tomater, i mindre bitar2-3 dl stark grönsaksbuljong1 msk tomatpuré1 msk mangochutney1 röd chili, finhackad1 krm salt1 krm svartpeppar Blanda färs med ägg och kryddor
Som godis nästan. Närman gör egen granola och njuter av hösten. Hösten när den är som bäst. Jag hade fullt upp med målerifirman som skulle måla om min balkong, shopping av nya kläder med mellansonen och sedemera en tur till Klara som flyttade in i nytt studentboende
Dela genast bottnarna på mitten när de kommer ut från ugnen. Nu ska jag resa mig från min sköna bloggplats här under trädet för att bege mig bort till köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.