Pajen kan förvaras någon dag i kylen, men är absolut godast direkt när marängen är extra fluffig. Ni vet att jag är en liten tjötmaja om det här att smaka av och själv lita på sina smaklökar, recept är super att ha, för att ha en grund att gå efter, men hur godsaken ska smaka i slutändan, ja det bestämmer man själv
Först var jag osäker på om det överhuvudtaget gick att åstadkomma något som kunde liknas vid philadelphiaost men efter lite letande hittade jag Creamy Smooth av märket Tofutti i matbutiken och som visade sig fungera utmärkt
Kusiner tar för sig av godaste jordgubbstårtan. Smaken är lite annorlunda men god. Närman överraskar med mjölkfri flädercheesecake med hallon och lakrits och känner vårvärmen komma
Det har blivit lite av en tradition att vi åker dit, jag, barnen och mina syskonfamiljer. Närman njuter av nybakade surdegsbaugetter och förbereder sig för utflykt
Älskar soppa och det är toppen att ta till närman har lite kcal kvar när dagen lider mot sitt slut. Det jag tycker är svårast med att räkna är att fördela kalorierna jämt under dagen så man har ordentligt kvar när det är dags för middagen på kvällen
Så jag bäddar in mig i lite tårtbottenbakning. Närman bäddar in sig i tårta och nattjästa degar. Ett bra tips närman bakar tårtbottnar är att klä in en form med löstagbar kant med bakplåtspapper som sticker upp en bit ovanför formkanten, På så vis får kakan möjlighet att växa på höjden och man får höga och luftiga bottnar
Oliver var snäll och hjälpte mig skiva dem, och eftersom vi skulle äta lite kvällsmat med så tyckte jag det passade bra med en omgång amerikanska plättar till de nygjorda jordgubbarna, och en klick vaniljvisp på känns ju oerhört lyxigt dessutom
Och kanske lite övning om man vill få dem sådär blanka men ändå frasiga på ytan och sega i mitten. Fick lite för mycket färg i smeten men annars blev de perfekta
Tänker att det kan vara ett bra mellanmål till en kopp te eller kaffe under sportlovet och ett lite nyttigare alternativ, då kakan nästan inte innehåller något socker
Närman ser ljuset och förbereder sig för sportlov. Och jag har börjat förbereda mig så smått under kvällen för ledighet och en kommande helg som kommer innebära nära stunder med dem jag håller av, tårtkalas och annat trevligt
Det känns som att jag har snöat in på märkliga rätter som man fick närman var liten i skolan. 3 kokta skalade och skivade rödbetor (om man vill). 3 kokta skalade och skivade rödbetor (om man vill)
Men just korvstroganoff tillhör en av mina gamla älsklingsrätter från när jag var väldigt liten. Tror att det beror på vegetariantiden och på att man fan aldrig vet vad som är i den
Och det man då blir mer och mer sugen på är något varmt i magen. Så om det inte kommer något inlägg i helgen så vet ni att det är bara för att vi inte kan slita oss från varandra när vi nu äntligen ses
Det där med att ta fotografier på bakverk närman har gäster kan te siglite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Det stod att man skulle ha 7 dl socker per 3 kg bär, men jag tog faktiskt bara 2 dl strösocker till 3 kg bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.