Mustig kycklinggryta med plommon
Hötorgshallens blogg
Hötorgshallens blogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 Minuter Tillagningstid 15 Minuter Total tid 25 Minuter Portioner: 4 Ingredienser 4 portioner rött ris 1 pressad vitlöksklyfta salt 500 g kycklingbröst 4 dl matlagningsgrädde 200 g tärnade plommon 200 g syltlök (eller smålökar) 1 msk kycklingfond 2 msk mörk Balsamico salt, svartpeppar och timjan 500 g brysselkål Instruktioner Hetta upp lite olja i en stor kastrull och tillsätt vitlöken. Fräs den utan att den blir bränd. Ha i riset och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt angiven mängd vatten och koka enligt paketet. Skär kycklingen i mindre bitar och stek i lite olja i en kastrull till det får lite färg. Tillsätt plommonen och löken, låt fräsa ca 1 minut. Tillsätt alla övriga ingredienser. Sjud på låg värme under lock, 15 minuter Rör ett par gånger under tiden. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten. Servera grytan med riset och den kokta brysselkålen, låt gärna lite smör smälta i kastrullen tillsammans med kålen före servering. 3.5.3226

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.