Zucchinin skivar du också tunt och saltar så vätskan kommer ut. Gjorde min goda moussaka idag dock utan mejerier, blev hur bra som helst om inte bättre än grundreceptet
Passar utmärkt till en härlig sallad och varför inte lite tzatziki. Till lunch gav jag mig i kast att laga en äkta grekisk Moussaka, som jag läste om i Alexandra Pascalidous kokbok
Här kommer min variant av moussaka som görs med potatis. Denna rätt kallas även ibland potatismoussaka eller svensk moussaka Den är verkligen jättegod och passar perfekt att göra om man har kokt potatis över
Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka löken. Bryn löken och köttfärsen, strö över mjölet och rör om. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar
Med några kalamataoliver och en klick tzaziki blir denna grekiska måltid fulländad. Denna gång i form av en av mina favoriträtter från det grekiska köket, nämligen moussaka
Den påminner lite om moussaka tyckte jag eftersom jag hade i lite kanel i köttfärsen. När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god
Moussaka med fenomenal kryddning. Men skenet bedrar, den här moussakan är så sjukt god. Kärleken (hädanefter kallad Mr J) hade hört något inslag på morgontv under veckan som gått och tyckte vi skulle testa att göra den här moussakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.