På tal om att gå snabbt så är det något som även dagens middagstips gör, i alla fall går tillagningen undan sen är det helt och hållet upp till er själva hur fort ni sluger den
Efter en tids bak-torka är jag äntligen tillbaka på banan. Jag tog kallt vatten istället)3,5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver4 msk kakao1 nypa salt100 g 70% chokladsätt ugnen på 175 gvispa ägg, strösocker och vaniljsocjer vitt och pösigtsmält smöret häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmetenblanda vetemjöl, balpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smetenhacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbadplacera ut muffinsformar och fyll med smet till 2/3grädda mitt i ugnen i ca 15 min OBS
Solen värmde ordentligt och inbjöd till många härliga uthomhustimmar. Och sedan plockade vi årets första späda rabarber, det var precis så att det räckte till fyra små pajer
Ursäkta den dåliga mobilbilden, men jag tycker ändå att det är värt att dela med mig av de här superenkla men lyxiga små tilltuggen som är en hit till ett glas bubbel eller en iskall öl
Kanske passar det till en köttbit i helgen. Häll i rödvinet,buljong och soyan och koka så vätskan reduceras till hälften innan grädden och gelén hälls i och koka sedan på lite svagare värme lagom så att den sjuder med små bubblor
Kommentarerna till detta smaskiga var bland annat “olagligt gott” och “fantastiskt” och jag måste faktiskt säga att detta är något av det godaste jag gjort på länge
Tur som jag har finns en stor svampskog bakom svärisarnas hus och med en svampletande svärfar och en generös svärmor som delar med sig av härligheterna kunde jag göra denna mumsiga paj till kräftskivan
Här kommer ett enkelt recept på hollandaisesås som passar till fisk och grönsaksrätter. Till såsen stektes abborrfile som jag dubbelpanerade, först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i panko ( ett grovt ströbröd som finns i asiatiska butiker )
När man tipsar om hur man får till en hög och fin tårtbotten. Det första baktipset jag skulle ge en nybörjare i köket är att kolla att alla ingredienser är finns tillgängliga innan man sätter i gång att baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.