Och här kommer efterrättstipsen. Ta fram 10 minuter innan servering. 1 påse kinapuffar, 210 g. ca 10 små. 100 g smör. 100 g vit choklad. 100 g smör. Grädda i mitten av ugnen, i 175 grader, i ca 10 minuter. 100 g vit choklad. 100 g vit choklad. 100 g vit blockchoklad. ca 10 små. 100 g smör. 100 g vit choklad. 100 g smör. 100 g vit choklad. 100 g vit choklad. 100 g vit blockchoklad
Idag fylls bloggen med tips på nyårsmat. ca 10 st. 100 g skalade räkor (spara några till garnering). Baka i ugn i 10-12 min, eller tills anrättningen fått fin färg och en underbar doft sprider sig. Koka på hög värme tills vätskan kokat ner till 1 dl, ca 10 min. -Mama Skogly ♥ ca 10 st. 1 avokado 100 g skalade räkor (spara några till garnering)
) Så det är ett tips, kolla runt på sidor och på bilder som inspirerar dig när du känner sug. Vi har inte riktigt planerat vad vi ska äta än men här kommer i alla fall ett tips på en jättegod och nyttig förrätt som man kan ha på nyår
Här kommer fler tips som passar till grillat. Potatis med smakrik fyllning6 stora potatisar350 g champinjoner3 vitlöksklyftor8 tunna skivor rökt fläsk eller bacon100 g smör1 dl grädde1 knippe gräslöknågra nävar riven ostsalt och peppar1. Potatisburgare med bacon och persilja4 port ca (10-12 st)1 kg skalad potatis4 äggulor1 pkt bacon0,5 dl persilja1 vitlöksklyftacitronsaftsaltsvartpepparpotatismjöl till paneringsmör till stekningSkala och koka potatisen. Potatisgratäng med gorgonzola och päron4 port500 g potatis (gärna marilyn)2 fast päron (gärna anjou, à ca 150 g)1 liten purjolök (à ca 150 g)100 g gorgonzola2 dl riven västerbottensost3 dl vispgrädde1 ägg1 tsk malen muskotsmör till formen1/2 tsk salt1 krm pepparev hackad röd paprika och bladpersilja till garnering1. Potatissallad med parmesan och valnötterca 8-10 pers1,3 kg potatis1 påse ruccola8 soltorkade tomater1 knippe grön sparris1 gäng ärtskidor1 ordentlig näve(eller 2) valnötter100 g grovriven parmesandressing. Potatiskaka med västerbottensost8 port4 smördegsplattor1 påse riven västerbottenost (150g)10 potatisar1-2 vitlöksklyftor1 kruka persiljalite citronsaft3 salladslökarKoka potatisen. In i ugnen ca 10 minuter tills osten smält och blivit gyllenbrun. Potatistorn4 port700 g kokt potatis 100 g västerbottensost eller annan lagrad ost citronsaftpersilja1 vitlöksklyftasalt peppar ströbröd olja Koka gärna potatisen till potatistornen dagen innan. Pommes duchesse från Västerbotten4-5 portioner10 potatisar1 äggula0,5 färskost, grekisk vitlök130 g Västerbottenostpersilja0,5 dl gräddesmörKoka potatisarna och mosa dem. In i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter. ca 8-10 pers. 10 potatisar. 700 g kokt potatis 100 g västerbottensost eller annan lagrad ost citronsaftpersilja. 10 potatisar
Sist ut är alltså efterrätterna men jag fyller på med nya tips in i det sista. 10 stycken. Klicka eller spritsa ner smeten i stora amerikanska (10 centimeter i diameter) muffinsformar. Ta ut formarna ur frysen 5-10 minuter innan servering. 10 grovhackade After Eight. Ca 10 bitar. 10 stycken. 10 grovhackade After Eight
100 g smör. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. In i ugnen på 200 grader i 5-10 minuter. Sätt in i ugnen på 225° och grädda tills pizzorna fått fin gyllene färg, ca 10 minuter. Grädda i 175 grader tills de är gyllenbruna ca 5-10 minuter beroende på ugnen. In i ugnen på 250 grader 10-15 minuter. Grädda i 175 grader tills de är gyllenbruna ca 5-10 minuter beroende på ugnen. 100 g smör
ca 100 g bredbar leverpastej. ca 10 port. 10 ägg. 100 g feta. Arbeta degen i cirka 10 minuter, den skall vara ganska lös och kladdig. 100 g smör. 100 g philadelphiaost. Så här gör du- texten är avsedd för 10 bitar. 10. 10 personer. ca 100 g bredbar leverpastej. ca 10 port. 10 ägg 400 g smörgåsgurka. 100 g feta. 100 g smör. 100 g philadelphiaost. 10 personer
100 g rumsvarmt smör. 100 g marabou , grovhackad, tex salta mandlar. Smöra en pajform och kavla ut degen, täck formen med degen och skär bort överskottet, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter i 200 grader. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, strö på den sparade hackade chokladen och grädda ytterligare ca 15 minuter. 100 g smör. 100 g philadelphiaost. 100 g rumsvarmt smör. 100 g smör. 100 g philadelphiaost
Idag bjuder jag på lite fler tips på vad som kan vara gott till grillat. In i ugnen igen i ca 10 minuter tills osten har smält. Vitlöksbröd1 långfranska75-100 g rumsvarmt smör3 stora vitlöksklyftor, rivnahackad persiljasaltSkär snitt med ca 2 cm mellanrum i brödet, skär inte helt genom utan lämna ca 1 cm i botten av brödet. Lägg brödet på bakplåtspapper på ugnsgallret och ställ in mitt i ugnen på ca 225 grader ca 10 minuter. Skjuts in i ugnen på 225 grader i cirkus 10 minuter. In i ugnen i 50 minuter på 100 grader. Låt ligga på glöd i ca 10-15 minuter. Grilla dem mjuka ca 10 minuter. In i ugnen i ca 10 minuter och låt svalna. Fransk getostsallad1 crispsallad10-12 skivor baguette1 getost (President petits chévres doux)olivoljaflytande honungdressing. Hyvla herrgårdsost och lägg överst, in i ugnen ca 10 minuter till. 75-100 g rumsvarmt smör. 10-12 skivor baguette
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.