-
4
portioner (20 portioner i parentes)
-
3 msk
matolja (2 dl)
-
1 gul
lök, finhackad (5 st)
-
3 vitlöksklyftor,
finhackade (10 st)
-
2 cm
färsk ingefära, riven (10 cm)
-
1 stjälk
citrongräs, delad på längden (5 st)
-
¾ tsk
chilipulver (1 ½ msk)
-
¾ tsk
gurkmeja (1 ½ msk)
-
1 l
vatten (5 l)
-
2 schalottenlökar,
delade i fyra delar (10 st)
-
½ dl
rismjöl, utrört i lite kallt vatten (2 ½ dl)
-
400 g
tofu (2 kg)
-
400 g
risnudlar (2 kg)
-
Servering
-
1 litet
knippe koriander, finhackad (3–4 krukor)
-
1 ekologisk
lime (5 st)
-
En burmesisk nationalrätt som ofta innehåller havskatt. Genom att välja tofu istället för fisk blir soppan vegetarisk och klimatsmart.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.