Klipp eller skär kolan i lagom stora bitar och garnera med några saltflingor. Klä en långpanna, ca 20 x 30 cm med smörpapper och häll upp kolan i denna. 30 cm med
En härligt mjuk, fudgeliknande kola med smak av mjölkchoklad och mörk sirap. Utöver chokladkolan gjorde jag bland annat vit chokladfudge och chokladbiskvier med apelsinsmörkräm
Lägg ett smörpapper i en avlång sockerkaksform, pensla ev med lite olja, häll i kolan och ställ kallt en stund och skär sedan i skivor som på bilden och dela dem sedan i små kolor som man kan slå in i små mellanläggspapper
Mitt bästa julgodis är mjukchokladkola. Har redan hunnit göra en variant med mjölkchoklad och en med vit choklad och lime, men idag så fick det bli en kryddigare variant mörk choklad och chili
Låt svalna och skär i bitar med en kniv. Häll upp i en form (ca 12x12 cm) klädd med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser förutom chokladen och flingsaltet i en tjockbottnad gryta
Dessa kolorna har blivit väldigt uppskattade bland familj & vänner så dessa gör jag varje år. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka till 125 grader och strö på salt
Inlägget Mjuk pepparkaka med lingon & creamcheese frosting dök först upp på Hannas Bageri. Passar på att skriva lite på ett arbete och kanske (bara kanske ) äta den sista biten av den mjuka pepparkakan från gårdagens adventsfika
Bland annat denna Mjuka pepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen. På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak. Här kommer en glutenfri mjuk pepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.