Ställ skålen på kastrullen och sänk värmen på plattan till medel värme, vattnet ska inte stormkoka. Vispa med en elvisp på ganska låg hastighet till en början, när smeten börjar bli helt vit så är det dags att gasa upp till max hastighet
Sätt ugnen på 100 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper. Vispa äggvita och strösocker till en styv maräng (den ska gå att vända upp och ner utan att det rinner ut)
Vispa äggvitan på medelfart tills det börjar bli bubbligt. Vispa på högsta effekt medan du portionerar ner lite socker i taget till äggvitorna Vispa till ett hårt blankt skum
) De är grönare i verkligheten, blir ju mörkt så fort nu och i mörker är de väldigt svårt att fånga den rätta färgen men de är ju så de är med denna årstiden
Så därför blev jag så glad när jag fick tips om att göra ketobollar med lakritspulver. Och för att stilla min lakritsabstinens gjorde jag en liten hög ketobollar smaksatta med lakritspulver och de blev goda
Hjortrontrifle med Kardemummacrunch & Minimaränger. Rårörda hjortron, mjuk vanljkräm, söta små minimaränger och knaprig kardemummacrunch (som för övrigt passar väldigt bra i frukostfilen också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.