I växthuset har jag skördat körsbärstomater en stor del av sommaren och plantorna formligen dignade av grönatomaterochtomater på väg att mogna helgen som gick
Jag har bara ätit stekta grönatomater en gång i mitt liv och det var på restaurang. Augusti är nog den månad när grönsakerna är både godast och billigast
Skär av nedre delen på sparrisen och koka den i saltat vatten till det finns en liten kärna kvar. Ta upp den och torka av, lägg sedan upp på fyra tallrikar
Bryn smöret lätt och häll i purjo ochtomateroch fräs några minuter på medelvärme. Jag kunde äta det varje dag, det satte sina spår både på hälsan och på vikten…
Men nu när dagarna blir kortare och det inte är så varmt så mognar inte tomaterna så bra. Det är lite ovanligt och det är inte så många som har ätit det
i halvor och ta bort det gröna. Det var också en hel del som inte hann mogna innan första frosten kom härom natten (nu är det dock varmt igen) så plockade av dem och har hittat en hel del att använda dem till
Vi kryddade med kanelstång, färsk ingefära och torkad chili. Å andra sidan kan vi göra roliga saker med grönatomater, som man inte nödvändigtvis kan med röda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.