Nästa vecka är det tillbaka till rutinerna för hela familjen. På torsdag är det dags för mina barn att börja skolan för terminen, Filippa börjar 5an och Gus 2an
I kväll har jag lagat mat. För er som följer mig via Facebook har ju kunnat läsa att det inte lagats så mycket i vårt lilla kök denna veckan då vi koncentrerat oss på att fixa i lyan
Kladdig kladdkaka med Polly-godis (en kaka). Min 5-åriga son är just nu extremt bakintresserad så han har väldigt åsikter och vad som ska bakas, den här gången blev det kladdkaka. Grädda mitt i ugnen i 13- 15 minuter, då blir kakan riktigt kladdig
-) Pappas revbenssjäll från himlen 1,5 kg tunna revben (1 hel sida), ev delade något ca 2 l vatten (el. färdig buljong) 1-2 morötter, i biter 1 gul lök, i bitar 1 vitlöksklyfta, krossad ½ dl kinesisk soya några pepparkorn ett par lagerblad 2 tsk salt Lägg hela sidan med revben, eventuellt dela den i 2 bitar, i en stor gryta. Koka 10-15 minuter, tills drygt 2 dl återstår. 1-2 morötter. 10-15 minuter
Den här soppan är enkel nog för att vara vardagsmat, men samtidigt lyxig nog för att servera som lördagsmiddag - vilket den gjorde i går när min bror och hans goa flickvän var på besök, och även mina föräldrar
Det här var vår Alla hjärtans dag-varmrätt. Skär i cm-tjocka skivor. Fläskfilégratäng med mango chutney600-700 gr fläskytterfilé eller fläskfilé1 paprika1 lök1 syrligt äppleSås1 vitlöksklyfta2 dl creme fraiche2 dl grädde0,75 dl mango chutney2 msk tomatpuré1 tsk sambal oelek2 tsk curry1 tsk paprikapulver3 dl riven ost, med smakSalt o PepparPutsa filén. Gratinera mitt i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter. ) 600-700 gr fläskytterfilé eller fläskfilé
2016-01-19 @ 15. Raw food chokladbollar. Jag bara måste tipsa er om de här raw food chokladbollarna. Fick smaka dessa hemma hos mina föräldrar då mamma testat ett nytt recept och jag blev riktigt överraskad över hur goda de var
Detta är verkligen ingen svår matlagning alls, steka korv - göra potatismos - vispa grädde, lättlagat absolut, men halleda så gott vi tyckte att det blev
8 port 1-1½ kg fryst, benfritt lammkött. 1-1½ kg fryst. Innan jag träffade min man så hade jag aldrig smakat lamm men när han kom in i mitt liv så började jag äta det
När det är klart får jag börja med det roliga - matlagningen. Jag använde de stora krustaderna till detta, men drygade ut med några mini-krustader också
3-4 msk fikonmarmelad. 3-5 schalottenlökar. Häll i musslorna och stormkoka i cirka 3-4 minuter, tills musslorna öppnat sig. 3-4 msk fikonmarmelad. 3-5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 1 röd chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.