Men de är oftast rätt onyttiga med mycket socker och smör i. Visserligen är de väldigt smarriga, men ibland kan det vara bra med något som är lite nyttigare till kaffet - och samtidigt gott
Häll ostmassan i handduken, täck med en tallrik och låt droppa av i rumstemperatur till nästa dag. Nu har du en god naturell färskost som passar lika bra på frukostmackan med en skiva tomat som istället för smör till middagsbrödet
Ingredienser Portioner. 20 1 l filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning 10 soltorkade tomater 5 urkärnade, svarta oliver 5 urkärnade gröna oliver 1 kruka basilika 2 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
När du kontrollerat att allt står stadigt så fyll upp filtret med den uppvärmda yoghurten, du kommer att få fylla på i omgångar eftersom allt inte får plats samtidigt
Krydda varje med örtsalt och sen väljer du valfri smaksättning. Med en slickepott samlar du ihop osten till en någorlunda rund form (det är kladdigt och pilligt så du måste vara händig) lägg yoghurt klumpen direkt på persiljan och försök att rulla den i örterna
Dekorera med grädde och färska bär. Färska bär. Tillsätt den kondenserade mjölken och bären. Färska bär. 225 g hallon/blåbär. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Täck formen med plast eller aluminiumfolie och ställ i frysen i ca 5 timma men för mig hade över natt till nästa dag festen då
Ja den är så god att du kanske äter den rakt av med sked ur burken. Människan tål fytinsyra bättre än skadeinsekter, men en del är känsliga för den och kan få problem med magen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.