Hemlagad färskostHemlagadfärskost är verkligen lyx för liten slant- och arbetsinsats. Till ostbrickan passar det bra att smak- sätta osten, till exempel med något av för- slagen ovan
Om du gjort allt perfekt har du klumpar i Keso-storlek. Se "Fyra marinader för Paneer" hur man mkt enkelt sätter piff på osten om man inte skall ha den i någon rätt direkt
Palak paneer eller saag paneer som rätten också kallas är så himla god tycker både jag och maken. Hon är riktigt grym på matlagning och brukar själv aldrig smaka eftersom hon inte är så förtjust i paneer, hör och häpna
Posts related to Palak paneer /panir /tofu - Indisk färskost i spenatPalak paneer - indisk spenatgryta med ostkuberLätt paneer (panir) - Indisk gryta med ostkuber i kryddig såsIndisk potatis med kryddor och spenat - Aloo palakRaita med spenat - Indisk yoghurtsås - Palak raitaDela
Paneer/panir är en indisk fast färskost som i sig inte smakar så jättemycket. (Vasslen kan du om du vill spara och använda som degvätska till matbröd, bullar eller varför inte till chapati - det blir jättegott mjukt bröd av det, testa så får du se
Posts related to Paneer / Panir - Indisk färskost - Mjuk indisk ost gjord på mjölkPalak paneer /panir /tofu - Indisk färskost i spenatPaneer butter masala - Indisk gryta med kryddig tomatsås och ostkuberLätt paneer (panir) - Indisk gryta med ostkuber i kryddig såsPalak paneer - indisk spenatgryta med ostkuberDela
Jag lagar hemma då och då, oftast ersätter jag färskosten med halloumi, visserligen gott men äkta indisk paneer är ju egentligen ganska olikt den salta sega osten
Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Att passa på att göra färskost medan ramslöken står i backen är ett måste för mig
E-postTelegramGillaGilla Laddar. Förbereder man allt innan, vilket man måste på en stekhäll, så har du hela rätten klar på 10 minuter på Muurikkan och den är dessutom väldigt enkel att göra till många – upp till en 10-12 pers eller så skulle nog absolut inte vara några problem. Palak Paneer, 4 portioner. 1 finhackad solovitlök eller 3-4 klyftor vanlig. 2 msk garam masala + 1-2 msk till rubb till kycklingen. 10-12 pers eller. 1 finhackad solovitlök eller 3-4 klyftor vanlig. 2 msk garam masala + 1-2 msk till rubb till kycklingen
Hetta upp smör och olja. Stek löken mjuk. Lägg i kumminfrön och gurkmeja och låt fräsa innan du lägger i tomatpuré, vatten, chilipulver och garam masala
Ingredienser Portioner. 20 1 l filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning 10 soltorkade tomater 5 urkärnade, svarta oliver 5 urkärnade gröna oliver 1 kruka basilika 2 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.