10. feb. 2016. 15. 00. Lchf Mejerifri "Yoghurt". Igår gjorde jag en typ av yoghurt. Den fungerar lika bra som yoghurt, men är gjord på kokosgrädde istället
7-800 g kycklingfärs. 2-3 vitlöksklyftor. 0,5-1 tsk sambal olek (beroende på hur starkt du vill ha, jag använder en halv tsk). In i ugnen på 175 grader i ca 45-50 min. 2,5-3 dl krämig kokosmjölk/kokosgrädde. 1-2 matskedar av skyn från ugnsformen. kycklingkycklingfärskycklingfärslimpamejerifrittpaleoRöror/Såser 7-800 g kycklingfärs. 0,5-1 tsk sambal olek (beroende på hur starkt du vill ha, jag använder en halv tsk). 2,5-3 dl krämig kokosmjölk/kokosgrädde. 1-2 matskedar av skyn från ugnsformen
Du ersätter sedan mejerierna i bull-receptet med kokosmjölk eller kokosgrädde. Jag tycker väldigt mycket om LCHF semlor, men nu ville jag få till PALEO semlor, eller lixom mejerifria semlor så det passar hela familjen
Jag har tidigare gjort andra chokladmousse-varianter. Först sj-biljetter till det påskfirande vi ska på under påskafton, och så en halvdag på spa Yasuragi (Hasseludden) nu på söndag
- Byt ut valnötterna mot mandel eller andra nötter för att variera smaken på brödet. Jag har utgått från receptet på mina mejerifria squashfrallor men smaksatt frallorna med kanel och rostad mandel
MEJERIFRI SQUASHLIMPA (LCHF)1 bröd100 g mandel (eller mandelmjöl)100 g valnötter50 g solroskärnor100 g valfria frön (ex. Blanda allt och häll upp i en smord 1,5-litersform (har du en form där brödet ofta fastnar. Låt stå och svälla i 5-10 minuter
Sila ca 2-3dl av skyn du har kvar från din stek. (om du vill ha lite mejeri i så häll i en skvätt grädde, och för mer smak rör ner ca 1/2buljong) ca 2-3dl av skyn du har kvar från din stek
- Byt ut valnötterna mot mandel eller andra nötter för att variera smaken på brödet. Det är samma recept som till den mejerifria squashlimpan och de mejerifria squashrutorna men här har jag format degen till frallor istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.