Medelhavskycklingen som vi åt på vår tjejkväll. Maj och juni är också månader med mycket fester såsom konfirmation, mors dag, studenten och midsommarfirande
Jag serverade kycklingen med potatisklyftor, både vanlig potatis och sötpotatis men ibland serverar jag den bara med en bit bröd till, det går också bra
Den här salladen blev uppskattad inte bara för sina fina smaker utan också för det spännande utseendet med svarta, runda linser, grön spenat, knapriga nötter  och gnistrande, klarröda granatäppelkärnor
Det blev en trevligt vardagsmiddag med enkla smaker, precis som medelhavsmaten många gånger är. Serverade den tillsammans med en kall yoghurtsås med vitlök
Toppa med oliver och färsk timjan. Letade fram den gamla lergrytan, Römmertopf , från gömmorna. Tycker faktisk att den egentligen är fantastisk att laga mat i
En jättegod, lättsam, lättlagad gryta med mycket smak från Medelhavet. Servera med ris eller bulgur. 1 kg kycklingben, 1 kg kycklinglår (eller ½ kg kycklingbröst) Ett måste är att ha med kyckling med ben eftersom såsen blir så god då. Slå över 2 burkar med krossade tomater och ½ dl sweet chili och 1,5 dl vatten. 2 burkar med
Jag har världens bästa recept som jag måste dela med mig av till er – en nötfri prinsesstårta. Med lite förarbete slänger du ihop den här mättande men samtidigt lätta salladen på bara några minuter
Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop en gratängsås på 2 dl grädde ihoprört med knappt 2 dl crème fraiche samt lite soya och fond/buljongen, en näve strimlat av vardera soltorkade tomater, basilika och purjolök
skär dem i medelstora bitar och bryn dem i smör i en stekpanna. Stäng av plattan och strö över färsk timjan och tomater skurna i klyftor, låt bara bli varmt, servera med färsk pasta och sallad
Blanda de stekta ingredienserna med linser och bulgur i en skål. Belugalinssallad. Lägg linserna i blöt i rikligt med vatten i minst 6 timmar. Fräs i en stekpanna i ca 5 minuter på medelvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.