Ligger här med feber och ont i halsen och även om man är sjuk så måste man ju äta. Så då provade jag på denna falska mannagrynsgröt och den var riktigt god och kändes len och snäll mot halsen
Jag gjorde min med kokosgrädde så den är mejerifri. Ta kastrullen från plattan och knäck i ägget och vispa i mandelmjöl blandat med husk och vaniljpulver
Koka ihop och servera med kanel, lite sötströ och grädde. Smält 50g smör, blanda ner ½ dl mandelmjöl, 1 tsk fiberhusk (börja med ½ tsk och öka om du tycker det blir för rinnigt), 1 ägg och 1 dl vispgrädde
Det var bara när det vankades stekt fläsk med löksås eller bruna bönor som jag knorrade. Så när just det serverades eller om jag var lite sjuk och hängig så fick jag alltid mannagrynsgröt i min fina skål med får målade i botten
Helst med en massa frukt till och riktigt mycket fetmjölk. Supergod med skivade jordgubbar och kanel. Låt sjuda i några minuter till en slät gröt och servera med mycket mjölk
Denna dag inleddes, efter lek och promenad med vovvarna , medmannagrynsgröt.  Till det blev det en kiwi, en skiva Hällakulla med isbergssallad, rökt skinka, tomat och gurka samt en skiva Crisp'n Light med skivat, kokt ägg och kaviar och en kopp grönt te
Låt gröten åter koka upp och sedan småkoka med omrörning på svag värme. (du märker när den är klar) Mannagrynsgröten serveras med socker,kanel och mjölk
Serveras med mjölk och ev. Jag tycker det är gott med hjortronsylt. 1. Koka upp mjölken och salt. Det är viktigt att mjölken är kokande varm när du tillsätter mannagrynen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.