Albin tycker om mannafrutti så jag har nu försökt att göra vår egen till mellanmål. jag gjorde saftsås på blåbär till mannafruttin men man kan göra saftsåsen på valfri saft eller servera färsk frukt i bitar till så blir det ett nyttigare mellis
Vi, som inte alls kommer från västkusten, tycker den minner mannafrutti och äter den gärna till mellis med tinade bär, fruktsalsa eller vår egen hjortron, drottning eller jordgubbssylt
Idag så har min syster dotter Stina vart hos och hälsat på. Det är alltid lika roligt när hon kommer. Vi kokade citrusmarmelad med mandariner och citron till helgens frukostar
Albin tycker om mannafrutti så jag har nu försökt att göra vår egen till mellanmål. jag gjorde saftsås på blåbär till mannafruttin men man kan göra saftsåsen på valfri saft eller servera färsk frukt i bitar till så blir det ett nyttigare mellis
Eller kanske mannafrutti. Brukar ni göra egen risifrutti. Inga konstigheter alls och bra mycket nyttigare än dom man köper, dessutom kan du göra större mängd till ett riktigt lågt pris också
Risirutti är ett klassiskt mellanmål som började säljas 1992 (mannafrutti 1995) och som idag är ett eget litet märke efter att ha varit en del av syltmärket BOB
Ända sedan min arbetskollega Magdalena skrev i sin blogg(nybakat) om att hon gjort rispudding har jag tänkt att jag ska göra mannagrynspudding (då jag mer gillar mannagryn) men det har inte blivit av och har fallit lite i glömska men så i går blev jag sugen på mannafrutti av någon oförklarlig anledning kom jag på att jag inte ätit det eller rissifrutti på år och dar inte heller gjort min egen rissifrutti, och i och med det komm jag åter att tänka på mannagrynnspuddingen och tänkte att det får det bli till kvällsfika idag (får ju göra lite lyx när man blivit lämnad själv i ett par dagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.