Mangomums
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mangosorbet
  • 450 g mangopure (ca 900g färsk mango som mixas och passeras till 450 g pure)
  • 280 g strösocker
  • 40 g glykos
  • 220 g Vatten
  • 10-20 g Citronsaft
  • Kokostarte med mango
  •  
  • Pajdegen (springform på 22-24 cm i diameter)
  • 150 g smör (rumstempererat)
  • 60 g florsocker
  • 1 st ägg
  • 60 g finriven mandel (mandelpulver)
  • 1 krm salt
  • 1 knivsudd riven muskotnöt
  • 250 g vetemjöl
  • Pajfyllning
  • 50 g strösocker
  • 100 g smält smör
  • 125 g kokosflingor
  • 20 g maizena
  • 2 msk rom
  • ½ tsk salt
  • 2 st ägg
  • 1 sats vaniljkräm
  • Blanda det smälta smöret med sockret och rör om ordentligt.
  • Häll därefter i kokos, rom, salt, maizena, och rör om tills det blir en slät klumpfri smet.
  • Tillsätt äggen ett och ett under omrörning, häll sedan i vaniljkrämen och rör smeten slät och klumpfri.
  • Sätt ugnen på 175 grader Bred ut smeten i den fodrade formen och sätt den i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter tills pajen fått lite ljusbrun färg.
  • Moniqes mangosallad
  • 4 cm ingefära (riven)
  • 4 tsk vinäger
  • 1 msk olja
  • 1 krm salt
  • 2 st mango
  • Skala och skär mangon i tunna skivor.
  • Riv ingefäran och blanda med vinäger, olja och salt.
  • Vänd runt mangon i vinägern.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.