Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vaniljfrön, vaniljstång och honung i en kastrull
) Hur som helst brukar jag alltid göra mandeltryffel till jul, så även detta år. Som de flesta av er vet vid det här laget så har jag ett nästan snuskigt förhållande till mandel
) Hur som helst brukar jag alltid göra mandeltryffel till jul, så även detta år. Som de flesta av er vet vid det här laget så har jag ett nästan snuskigt förhållande till mandel
Receptet kommer från ZnackKokos och mandeltryffel4 Äggulor1 dl grädde100 gr smör150 gr Marabou Premium 70%3/4 dl hackad mandel1 dl kokosflingor½ pressad Apelsin (använde jag men smakade inte mycket så kunde egentligen skippat det helt)Värm äggulor och grädde tills det börjar tjockna, och ta av från spisenRör ner chokladen och smör i bitar, tills det blir en slät smet
Källa. Portioner. 20-30 stIngredienser. 50 g marsipan50 g smör40 g honung100 g mörk choklad50 g hackad mandeleventuellt 1 msk punchkakaopulverGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.