Kanske har det att göra med tentan i socialrätt dagens första fem … Fortsätt läs → . Idag har inte varit en favoritfredag ska jag säga er, istället har världen jobbat hårt på att få mig lite ur balans denna 23 dag i mars månad
Saffranspannkaka medsalmbärssylt. Salmbären, som är nära besläktade med björnbären och ser ut lite som blåa hallon, gillar den kalkrika jorden på raukarnas ö
Letade reda på ett annat på nätet den gången och det blev jättegott det med förstås. I höstas när jag och Peter tog en sväng till Gotland så köpte jag en burk salmbärssylt
Salmbärssylt verkar vara svårt att få tag på här i Stockholm så vi körde med jordgubbssyllt. Vi brukar ju fira jul med en gotlänning, men inte i år, men en sån god rätt blev ju snabbt en tradition på julbordet
Koka riset, vattnet och mjölken till en gröt. Tillsätt honung, saffran, mandel, ägg och russin. Grädda i smord långpanna i 200 grader tills pannkakan fått en gyllenbrun yta
Servera medsalmbärssylt och vispad växtgrädde. I julklapp fick jag Stora boken om naturligt glutenfri bakning av Karolina Tegelaar, en fantastisk bok om hur man bakar goda naturligt glutenfria bakverk
Egentligen skall man ha salmbärssylt till, men det finns inte att köpa här och det funkar lika bra med tex björnbär eller hallonsylt och lite lättvispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.