Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst godakycklinggryta
Den blev lite grekiskinspirerad med bla fetaost, oliver och soltorkade tomater. Jag och Marko var barnfria och då passade vi på att fylla pajen med sånt som inte barnen gillar
Ska testa en ny variant med mandelmassa, är helt säker på att de kommer bli toppengoda. -)Smak av mango chutney och curry är alltid gott, tillsammans med avocado blev det perfekt
Den här supergodakycklinggryta hittade jag på Karins fina blogg. Lättlagad, krämig och jättesmarrig. 6-8 portioner 1 kg kycklingfile 2 gula lökar, hackade 2 vitlöksklyftor, hackade 1 hönsbuljongtärning 3 dl grädde 1 msk senap (jag brukar använda
Oliverna blir vansinnigt goda. Det hörs ju att det inte kan bli annat än ruskigt gott redan här, men toppa sedan alltihop medoliver som marinerats i olja, citronskal, vitlök, chilipeppar och ännu mer örter
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt oliver och basilika mot slutet. Späd eventuellt med lite vatten. Servera grytan med pasta - t ex ravioli fylld med spenat och ricotta
Det är en vanlig sockerkaka med chokladsmak istället. Tycker att just sockerkaka kunnat vara en utmaning med glutenfria mjölsorter men att det med Mix per Dolci (köper på Senza Gluten i Stockholm) så går det bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.