Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter. Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet
Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag. Det är ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi
Strö de tärnade rabarberna ovanpå smeten. Servera kakan som den är eller med vaniljsås eller glass. EN LÅNGPANNAUGN 200°NÖDVÄNDIGHETER300 g smält smör5 dl socker4 ägg2 msk vaniljsocker5 dl mjöl2 tsk bakpulver2 tsk kardemumma 5 dl tärnad rabarberGÖR SÅ HÄRSmöra och bröa en långpanna
En klassiker hemmanär jag växte upp var mammas egenkomponerade köttfärslåda med ris och curry. Jättegott och mycket mat, vilket är perfekt för matlådor
Kontrollera att de är genomstekta. Sätt in formen i ugnen 225° i ca 25 min, längre tid om det är stora filéer. När 10 min av tiden i ugnen är kvar tag ut formen och fördela créme fraichen mellan kycklingbitarna , vill man ha en fastare sås kan man reda med lite mjöl
Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.