La soirée était longue mais quand nous nous sommes couchés nous sommes heureux d'avoir des amis extraordinaires qui ont fait cette soirée un moment inoubliable, la meilleure clôture qu'on pourrait souhaiter après vivre dans la maison pendant presque trente ans
Maison Mat & Vin (Norge) September 2009. Bli inte avskräckta bara för att denna heter höstgryta. ) Vi vill ju inget hellre än att våren ska komma på riktigt nu, men denna grytan är precis lika god tidigt på våren som sent på hösten
Rätten som började serveras på deras anrika restaurang La Maison Troisgros 1962 anses vara ett av de första exemplen på det nya franska köket “la nouvelle cuisine”
Stekt torskrygg med rostad pumpa och friterad brysselkålPrecis som grönkål eller svartkål blir också brysselkålen god om den friteras eller rostas med olja och salt i ugnen tills den blir krispig
Préparation de la pâte à Flammekueche maison Dans un saladier, versez la farine avec un peu de sel Ajoutez l’huile et l’eau petit à petit Pétrir jusqu’à obtenir une pâte homogène Recouvrir la plaque allant au four de papier sulfurisé Étalez la pâte au rouleau Préchauffez le four à 200°C Garniture pour la Flammekueche traditionnelle Émincer très finement les oignons Mélanger la crème fraiche et le fromage blanc Poivrez et ajouter une pincée de muscade Étaler le mélange sur toute la surface de la pâte Déposer les oignons émincés ainsi que les lardons Enfourner 8 à 10 minutes Enregistrer Enregistrer Partager la publication « La vraie Flammekueche traditionnelle » Facebook Google Linkedin Pinterest Twitter
Fylld med smör, dubbelpanerad och friterad i olja. Kycklingrätten, uppkallad efter Ukrainas huvudstad, må framkalla konvulsioner hos lätt-och-lagom- folket
Eftersom Francoise älskar des cerises så blev det en burk portvinsmarinerade körsbär. Idag var det sista lektionen franska innan semester, så en liten present var på sin plats
Tisdag 26 maj 2015. Idag blir det några glimtar från när vi besökte en chokladfabrik, en sylt- och marmeladproducent samt ett par ostproducenter under vår fantastiska Italienresa
I dag kom nämligen leveransen med superlyxiga téer från Maison de The Theodor. I dag jobbade vi undan så duktigt i bageriet att vi kunde unna oss en lyxig afternoon tea med nybakade tranbärscookies
Till detta drack vi ett sött vin, Grande Maison, 2007, Cuvée des Anges, gjort på Semillion, Sauvignon Blanc och Muscadelle, och är enligt mig ett mycket härligt dessertvin
Till detta mitt favoritvin bland de söta, Grande Maison, Cuvee des Anges, 2007. I går kväll var det äntligen dags för middagsklubbens vegetariska afton
Vi bjöds även på ostar av finaste sort från en fransk butik med namnet le Maison Francaise. Igår var jag och lilla B bjudna på mingel kring en ny kokbok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.