Jag var på Leila's general store för ett tag sen och köpte en plåt för madeleinekakor som jag invigde igår och det var faktiskt första gången som jag provade att äta madeleinekakor
Har länge tänkt att köpa en form till Madeleinekakor och i helgen blev det äntligen av. Besökte Hus och hemmässan i Älvsjö där Leila Lindholm hade en superfin monter/affär för Leilas General Store och köpte äntligen formen där
Hittade detta recept på franska madeleinekakor i Leilas bok A piece of cake. Jag har inga madeleineformar, men det funkade alldeles utmärkt att göra dem i mandelmusselformar samt att göra dem glutenfria
Jättegoda, luftiga små kakor med fräsch citronsmak. Det är sådana som framkallar minnen i Prousts "På spaning efter den tid som flytt", och jag håller med, de är minnesvärda=)
Madeleinekakor. Det här är nog en av de absolut godaste desserter jag någonsin har ätit, madeleinekaka dränkt i brynt smör och cointreau, serverat med grapefruktsorbet, crème pâtissière, grapefruktfiléer och pinjenötter
Franska madeleinekakor m. Heter man Madeleine måste man åtminsonde ha bakat dessa delikata kakor minst en gång i sitt liv, och, även äga ett par riktiga formar
Exempelvis kan det milt citrussmakande Earl Grey paras väl med scones och madeleinekakor och de blommiga smakerna av kamomill går väl ihop med bären i en Victoria sponge cake
häxans pepparkakshus, Prousts madeleinekakor och ramsan Baka, baka liten kaka. Jag älskar att baka. Tyvärr är kakor, tårtor och andra godsaker inte precis det jag behöver just nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.