Dessa tider, när vindarna blir allt kyligare och det mörknar redan vid fyra behöver man mycket uppmuntran i form av kakor, te, bra böcker och filmer, trevligt sällskap och pyssel
Frigga och sovstuga behöver en omgång inomhus efter vinterns förlåtande mörker. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Vabruari kallas det ju av en anledning. Jag blir hemma med Affe idag. Danne hade migrän igår och nu är det väl bara att gå och vänta på självaste flunsan eller magsjuka eller nåt annat spännande
I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Jag längtar efter ljus, med detta mörker känns det som att det är ständig kväll och natt. I måndags åt vi denna goda kycklingtacopaj, älskar smaken på fyllningen och älskar pajskalet
Jag ville ju ge mig på att baka i helgen och nog har jag bakat. Men som svågern sa, varför ge sig på gifflar när jag inte är den mest utvecklade "bagerskan" i sta'n
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
Läge för en mustig och värmande soppa, eller vad säger ni. Även om snön smält bort igen efter den plötsliga vinterkylan, och även om det vänt i almanackan är mörkret fortfarande kompakt, och kylslagna vindar snor runt knuten
Jag vet inte vad det var för skollunch på Norrstrandsskolan i måndags men W ringde mig två gånger under bussfärden hem för att påa att hon var jättehungrig så det kan inte ha varit något föll henne i smaken särskilt mycket så jag drog igång spontan snabbakning av mättande mellanmålsbullar
Ostkaka är viktiga saker där jag kommer ifrån. Den ska vara från Vrigstad, köpas i pantbar rostfri bunke, ätas med varm sylt och serveras på varje bjudning med självaktning
2019 har gjort sitt intåg och med det tycks också vintern ha kommit på riktigt. I alla fall i norra och mellersta Sverige där vi nu har ett tjockt, vitt snötäcke som lyser upp i det annars så kompakta mörkret
Som jag skrev tidigare i veckan så var vi förra söndagen - en härligt solig men blåsig höstdag - ute på Ekerö och mustade en del av vårt äppelöverflöd till den mest ljuvliga, gyllengula äppelmust på Äppelfabriken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.