Och när jag skulle lägga ner dom i en 2L glasslåda så tog en Lussesemla upp nästan hela lådan haha. I fredags var bästa kompisen Milla här och vi advents bakade tillsammans med våra döttrar och gjorde då världens godaste semlor, nämligen LUSSESEMLOR med vitchoklad i degen, mandelmassafyllning och grädde =) Så Hiiiimla goda så ni bara måste prova dessa alltså
Blev sjukt sugen på att testa att baka de populära lussesemlorna när jag såg dem på bild. Jag utgick från mitt vanliga recept på glutenfria lussebullar men ändrade lite på det så att det blev såhär
Jo men självklart måste man ju haka på den senaste trenden när det kommer till semlor. Vår älskade fastlagsbulle som fått så många olika skepnader genom åren
Igår hade vi besök av bästa kompisen Milla och hennes dotter och precis som förra året så ha det blivit lite tradition nu att baka inför jul tillsammans med barnen
Jag har ju haft bloggen i många år och julgodis bakar man ju varenda år och eftersom jag älskar att prova nya saker hela tiden så har jag därför samlat på mig massvis av julrecept här i bloggen
En av årets största jultrender i bakväg är definitivt lussesemlan. Det som sticker ut från tidigare versioner är att fler konditorier och caféer använder sig av den klassiska julgalten i stället för en slät bulle
Lussesemla Sverigekaka m kanelbullefyllning och äpplen. Den där Lussesemlan ser så otroligt god ut, och även kakan som smakar kanelbulle o äpplen, förstås
Lussesemlor. 1 vecka kvar till första advent, som jag längtar. Baka lussesemlor till adventsfikat♥. Saffransdeg50 g jäst (för söta degar)100 g smör1 g saffran3 dl mjölk1 ägg1 dl socker1/2 tsk salt11 dl vetemjölTopping1 ägg till penslingPärlsockerRussinFyllningMandelmassaVispgräddeGör såhärSmula jästen i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.