Lussekatter - Swedish Saffron Buns
Amy's piece of cake
Amy's piece of cake
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lussekatter (ca 30-35 st)
  • 150 g kokosolja/mjölkfritt margarin/smör
  • 2 pkt saffran
  • 5 dl mjölk (funkar fint med mandel-, havre- eller sojamjölk) + lite extra till pensling
  • 50 g jäst
  • 2 dl valfritt flytande sötningsmedel; agave/kokossirap (rörsocker går också bra men använd då mindre mängd mjöl)
  • ½ tsk havssalt
  • 2 dl kesella eller vegan sour supreme
  • 1 kg valfritt mjöl (ibland behövs mer, ibland mindre)
  • 1 dl russin (Vissa gillar inte detta, jag älskar att ha russin i men just den här gången valde jag att inta ha dom.)
  • English
  • Swedish Saffron Buns (makes 30 to 35)
  • 150 g coconut oil, dairy free margarine or similar
  • 1 g (2 sachets) saffron powder
  • 500 ml milk of choice (almond, soy or oat works great) + extra for brushing
  • 50 g fresh yeast (or dry actove yeast equal to 50g, read on package)
  • 10 tbsp agave/coconut nectar, maple suryp or similar liquid sweetener
  • ½ tsp sea salt
  • 10 tbsp thick yoghurt/quark/vegan yogurt
  • approx. 1 kilogram flour of choice
  • raisins/sultanas

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.