Att göra glögg på öl tycker jag så här i efterhand är mycket bättre än att göra den på den klassiska svagdrickan och visst blir den lika kladdig på golvet då man spiller den medan tappningen pågår
Pepparkakor med en kräm av lika delar creme fraiche och gorgonzolaost. Jag har aldrig ätit kråkbär, men läst mig till att det är ett bär med ganska fadd smak men fantastisk färg
Värm försiktigt, servera med traditionella glöggtillbehör eller njut den bara naturell. Den köpta är ofta för söt för min smak, så nu bestämde jag mig för att hitta på en alldeles egen med mindre socker
Sila av kryddorna och värm försiktigt glöggenoch servera med skållade mandlar. Vill du ha tips på fler sorter, så hittar du här min blåbärsglöggoch här en äppelglögg
Till lunch bjöd jag på Vildsvinsgryta med äpple ochglögg. Slå på glögg, must och buljongtärning. En perfekt gryta som kräver minimalt med jobb och mår gott av ett par timmar på spisen
Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltugg till glöggen
Med smak av kardemumma och kanel samt lite sting. Lägg ut nötterna på en plåt med baklåtspapper. Jag hade en väninna på middag i veckan och hon tyckte jag skulle börja sälja dessa nötter
Du kan också göra en vit glöggmed enbart druvjuicen som bas och smaksätta med de olika kryddorna. Glögg hör advent, lucia och jul till, och behövs verkligen den här tiden för att värma upp frusna kroppar och själar
) Och så ska det ju förstås vara en god glögg till advent, det hittade jag också receptet till på en annan helt fantastiskt underbar blogg Jag bara älskar denna glöggoch kommer aldrig mer göra någon annan glögg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.