Således har vi kommit fram till dagen när det är dags att öppna lucka sjutton i julkalendern. Saffransbiscotti eller saffransskorpor går inte av för hackor för de här är härligt krispiga och goda
Ingredienser Portioner. 40 st 100 g smör eller margarin 1/2 g saffran 1 1/2 dl strösocker 2 ägg 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g) 1 tsk bakpulver 1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Under hela december har jag varit sugen på att göra fudge men när jag väl skulle sätta igång insåg jag att inget recept jag hittade passade de ingredienser jag hade hemma
Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheter i sig. Med tanke på de mängder av smör, grädde och socker som har gått åt även till andra recept så är det rätt imponerande
Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. Jag bara måste blogga om gårdagens middag - den var en sån fullträff
vad mysigt med stjärnor i fönstren…och vad gott det ska bli med pepparkakor…och ska vi inte ha en gran i år ändå… Så nu julstökas det lite lagom här hemma, jag har gjort julmüsli, provar nya rätter med brysselkål och så har jag bakat en av mina favoriter – saffransbiscotti
Jag älskar biscotti så när jag hittade det här receptet på biscotti med saffran i så kändes det som läge att prova baka eftersom det börjar närma sig jul
Jag bara älskar doften av saffran och det i kombination med choklad och nötter blir så gott. Biscotti är en perfekt ”gå-bort-present” och det går fort att röra ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.