Sätt in skinkan i ugnen och griljera tills den fått fin färg, 10- 15 minuter. NYPON- & CHIPOTLEGRILJERING2 vitlöksklyftor2 msk finhackad schalottenlök1 dl torkade nypon125 g honung1. 25 dl vatten½ torkade chipotle½ dl ströbrödrapsolja1
150-200g kokosflingor. 5. 150-200g kokosflingor. Dessa små snöbollar är en utveckling av flera befintliga små konfekter, havrebollar, mozartkulor och en lite stång av torkade aprikoser med kokos som jag gjorde en gång
5 dl glutenfri Fin mix (eller vanligt vetemjöl). ca 4 dl finrivna morötter. 400-500 g philadelphiaost. 125 g mjukt smör. Grädda i 175 grader ca 20 minuter
175 grader. Grädda 15-20 min, ta ut och låt svalna. 175 grader. Jag blir så frustrerad, jag har bilder på den superlyxiga fina kaka men de är på min systers kamera som vi inte hittar en minneskortsläsare till
Tillsätt pressad mandarinsaft med fruktkött och de finrivna morötterna. 1 finriven morot, 3 dl rivet. 1 kuvert saffran, 0,5 g. Blanda samman de torra ingredienserna och vispa äggen riktigt tjockt, ca 4-5 minuter med elvisp. Grädda i mitten av ugnen på 175º i ca 25-30 minuter. Lucka 13
Innan vi gick skar jag bara lite grönsaker, kryddade och la ner i lergrytan som legat i blöt i 15 minuter. Nedanför receptet kommer lucka 4 i adventskalendern och du får se vart han tog vägen. Lägg lergrytan med lock i kallt vatten så det täcker, låt dra åt sig av vattnet i 15 minuter. Sätt ugnen på 125º och låt grytan stå inne i ca 3 timmar. Lucka 4
250 g blandfärs. Ska du servera köttbullarna till julbordet så värmer du dem bara i ugnen på 125º i 10-15 minuter eller i en stekpanna strax innan. Lucka 9. 250 g blandfärs
Gelé-/marmeladgodisar ca 30-35 bitar beroende på storlek3/4 dl koncentrerad saft eller juice1 dl vatten3 dl strösocker3/4 tsk citronsyra2½ msk gelatinpulver utrört i 1 dl vattenGarnering
1,5 liter svenska jordgubbar, rensade. Värm ugnen till 175 grader. Tillaga pajbotten i ca 20-25 minuter. Häll ovanpå pajdegen och grädda i ca 35-40 minuter. 1,5 liter svenska jordgubbar, rensade
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1 ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. gärna en liten, cirka 15 cm i diameter (jag var tyvärr tvungen att ta en något större form). Fördela smeten i formen, skruva ned ugnen till 175 grader, och grädda kakan i nedersta delen av ugnen i 30-45 minuter, tills kakan är fast. 2,5 tsk bakpulver
Låt degen vila 1,5-2 timmar. Värm ugnen till 250° med bakplåt i så den blir het. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort). 15 g salt
Bakom lucka nummer 7 gömmer sig inte bara ett utan två enkla och goda tilltugg till fredagsdrinken eller glöggen. Grädda i 225 grader tills baconet får färg, cirka 15 minuter
Det ena är att ta 57% istället för 70% choklad, och att ha i en eller ett par teskedar vaniljsocker. Erkas Perkas mörka chokladfudge1 burk sötad, kondenserad mjölk (375g)25 g smör250 g mörk choklad (70 %), smält Värm mjölken med smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills smöret smält och mjölken börjat tjockna till en tjock kolasås. Bred ut massan i en lite form, den jag valde var ca 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. 375 g. 25 g smör. 250 g mörk choklad. ca 15 x
Varje vecka får du 5 recept att inspireras av. Här på CEA kommer du alltså att hitta en meny med recept för 5 av veckans dagar. Anledningen till att det är 5 recept och inte 7 är att du fortfarande ska ha utrymme för dina egna favoriter och för att ha möjlighet äta rester som eventuellt blir över. En meny med 5 hälsosamma, goda och enkla recept innan helgen så att du kan handla hem och förbereda dig. Vecka-meny – Clean Eating (nr 1). Här nedanför hittar du 5 goda och näringsrika recept för veckan som kommer. Inlägget Veckomeny nr 1 – tema middagar för lågkolhydratkost/lchf dök först upp på Clean Eating by Annika. 5 recept och
1,5 dl strösocker. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter i kallt vatten. 1,5 dl strösocker. Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
Surdegen10 g jäst5 dl ljummen mjölk10 dl vetemjöl special2 råsockerbitar1,5 g saffranRör ut surdegen och jästen i mjölken. Bearbeta i degblandare/assistent på låg hastighet ca 5-6 min. Fördegen8 dl vetemjöl special1 ägg2 dl socker1 tsk salt250 g kesella200 g smör, rumstempereratTill pensling. bearbeta i assistent på låg hastighet ca 5-6 min. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250° i 6-8 min. I 2009 års adventskalender bloggade jag om också om lussebullar den 12. 5 dl ljummen mjölk. 1,5 g saffran
50 g smör. 150 g vit choklad. fudge, grädde, juleskum, juleskumsfudge, recept, skumtomtar, socker, tomteskumsfudge, vit choklad 50 g smör. 10 skumtomtar 150 g vit choklad
20 Jun. 10. 20. Smörgåstårta nr 1. 0kommentarer. Så var det smörgåstårtedags igen. Så här blev nummer 1. Den har en fyllning på coleslaw och en leverpastejsfyllning och sen dekorerad med rostbiff, skinka, fetaost och grönsaker
Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. Stekt ankbröst med korintsås, 5 persca 700 g ankbröst (2 st)Korintsåsen. 2 dl rött portvin2,5 dl vatten2,5 msk viltfond1 dl korintermaizena2 msk smörSnitta skinnsidan på ankbrösten i ett rutmönster. Salta och peppra runt om, lägg i ugnssäkert fat och stek färdigt i ugn i 150° tills innertemperaturen är ca 60-65 grader. I 2009 års adventskalender bloggade jag om kolapuffar den 8. 2,5 dl vatten. 2,5 msk viltfond
0,5 + 1,5 dl vinglögg. 0,5 – 1 tsk sambal oelek. Häll i 0,5 dl vinglögg och låt marinera minst 1 timme. Rör i fond, 1,5 dl vinglögg, soja och sambal oelek. Koka ca 45 min, lite beroende på vilket kött du använder. Koka ca 15 min. Låt koka 3-5 min. 1,5 dl vinglögg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.