TIPS. Ni vet att jag är en liten tjötmaja om det här att smaka av och själv lita på sina smaklökar, recept är super att ha, för att ha en grund att gå efter, men hur godsaken ska smaka i slutändan, ja det bestämmer man själv
Älskar soppa och det är toppen att ta till närman har lite kcal kvar när dagen lider mot sitt slut. Hacka löken fint och fräs den i smör i en kastrull till den mjuknat lite
Oliver var snäll och hjälpte mig skiva dem, och eftersom vi skulle äta lite kvällsmat med så tyckte jag det passade bra med en omgång amerikanska plättar till de nygjorda jordgubbarna, och en klick vaniljvisp på känns ju oerhört lyxigt dessutom
Det känns som att jag har snöat in på märkliga rätter som man fick närman var liten i skolan. 3 kokta skalade och skivade rödbetor (om man vill). 3 kokta skalade och skivade rödbetor (om man vill)
Men just korvstroganoff tillhör en av mina gamla älsklingsrätter från när jag var väldigt liten. Tror att det beror på vegetariantiden och på att man fan aldrig vet vad som är i den
Rätten kommer ursprungligen från Persien (nuvarande Iran) och den kom till Sydasien tillsammans med persiska hantverkare och andra resenärer för många herrans år sedan
Närman bakar så behöver man ibland tre händer, så då får man vara lite påhittig. Tips. ställa spritspåsen i ett högt glas, så slipper jag hålla i påsen när jag ska fylla den
Värm en stekpanna på medelhög värme jag använder sjuan eller åttan på en tiogradig skala, helst i gjutjärn då den håller temperaturen bättre och ger en jämnare värme, lägg i lite neutral olja och en klick smör ca lika mycket av varje
Det där med att ta fotografier på bakverk närman har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Det stod att man skulle ha 7 dl socker per 3 kg bär, men jag tog faktiskt bara 2 dl strösocker till 3 kg bär
Vill man kan man även strössla lite daim på toppen. Fördela marängen jämnt i de uppritade fyrkanterna med hjälp av en palett och strö över ytterst lite socker
Receptet är hämtat från en liten bok som Fairtrade Sverige gav ut i samband med Fairtradefikan i oktober förra året, där även min arbetsplats fick utrymme med ett recept
Tillsätt ev ättiksdropparnaoch socker, lite i taget och vispa under tiden. Närman har den godaste jordgubbstårtan till midsommar, (även vegansk variant)
Stoppa den frysta spenaten i lite av vattnet i en kastrull och tina upp. Jag lagar sällan soppa. Men nu har jag hittat en som är jätteenkel, jättegod och jätteuppskattad av hela familjen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.