Nu tycker jag det är dags för lite uppdatering och ett gott recept igen, eller vad säger ni. Hallå. Den kära köttfärssåsen som smakar precis som den man fick i skolan
Men allt har sin tid och jag hoppas kunna få lite mer tid till träningen framöver. I helgen blir det en massa bakning och experiment med mina nya fynd som jag hittade i veckan
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
Tillsätt sedan vattnet lite i taget och rör om med fingrarna tills en fast deg formas. Värm en stekpanna på spisen (medelvärme) och släng ner en smörklick eller lite vegetabilisk olja
I lördags fixade jag lite gott plock till kvällen. Bred ev bröden med lite smör. Tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrotsvisp blandad med rivet äpple,
Tack vare J & M låg det alltså en liten saltrulle av älg och skräpade i frysen igår. jag tycker bara att knul är ett sådant där barndomsord som får mig att rysa litelite grann)
Perfekt till påskägget för den som vill vara lite mer hälsosam och undvika vitt socker. Platta ut massan på en liten plåt eller bricka med bakplåtspapper
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Fyll dem med vispad grädde, kanske med lite kakao i. Ett tips är att ställa formarna i frysen en stund, då är det lättare att skala av formen men det kan ändå vara lite trixigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.