Det har bakatslite av varje, men inte så mycket surdegsbröd som man skulle kunna önska. Det är konstigt hur utsikten att inte få äta sig trött på nybakat surdegsbröd kan stilla bakbegäret
Kände jag behövde lite terapi idag. Så jag ställde mig och bakade en kaka. Men idag var det lite svårt att motså smeten, så ja, jag är ärlig, jag smakade faktiskt lite
Stapla alla hjärtan ovanpå varandra och pressa ihop dom lite. Tills allt är helt blandat. Många av er la upp bilder på instagram och mailade mig bilder av era egna ”slice n’ bake” kakor
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Klä en form (jag använde en bakform 9 x 27 cm) med bakplåtspapper och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
Tillsätt sedan vattnet lite i taget och rör om med fingrarna tills en fast deg formas. Värm en stekpanna på spisen (medelvärme) och släng ner en smörklick eller lite vegetabilisk olja
I lördags fixade jag lite gott plock till kvällen. Bred ev bröden med lite smör. Tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrotsvisp blandad med rivet äpple,
Tack vare J & M låg det alltså en liten saltrulle av älg och skräpade i frysen igår. jag tycker bara att knul är ett sådant där barndomsord som får mig att rysa litelite grann)
Platta ut massan på en liten plåt eller bricka med bakplåtspapper. Perfekt till påskägget för den som vill vara lite mer hälsosam och undvika vitt socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.