I lördags för en vecka sedan improviserade jag ihop denna paj och det blev så otroligt god. Det är när paj smakar som denna gjorde som gör att matpaj är en av mina favoriträtter
4 port1st smördeg tomat/basilikaFyllning. 2dl röda linser3 ägg2 dl mjölk/yoghurt3 kvistar färsk timjan3 kvistar rosmarin1 tsk salt½ tsk grovmalen svartpeppar200g kidneybönor1 st gullök200g fetaost2 tomater½ dl riven ostTryck ut smördegen i en pajform och grädda på 200g någon minut
Linspaj (4-6 portioner). . Igår kväll gjorde jag en vegetarisk paj. Tyvärr tog jag en för liten pajform (ca 25 cm i diameter) så jag fick skippa en del av fyllningen och toppingen
Pajdeg. Hacka samman mjöl och margarin i matberedaren. Tillsätt vatten på slutet. Tumma ut pajdegen i ett pajskal och förgrädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 minuter tills pajskalet ser torrt ut på ytan
Rödbetssallad med fetaostkräm och annat gott, Underbara linsbiffar, Linsgryta med kokos, Quorn i tomatsås, Linssoppa med timjan och fetaostkräm, Linspaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.