Kardemummakaka har alltid varit en av mina absoluta favoriter bland mjuka kakor. Då är det lätt att göra kardemummakakan till en liten tårtbit med en klick Crème Fraiche, röda och svarta Vinbär och Hallon
De här kakorna kan man beskriva som små drömmar med smak av kardemumma. Den här typen av kakor går verkligen utmärkt att göra sockerfria bara genom att byta ut socker mot sötningsmedel, dock kan man ju fundera på hur bra vetemjöl är om man ska vara helt ”sockerfri”… Men det blir i alla fall lite bättre
Vi fick fikafrämmande igår, av mamma och pappa, så då bakade jag en gammal favorit, kardemummakaka. Dessutom fick det följa med några bitar till jobbet, eftersom jag har börjat skämma bort jobbarkompisarna med fika ibland på våra måndagsmöten
Och så har jag bakat en kardemummakaka hastigt och lustigt då mormor och morfar kom på besök i kusinlandet och hjälpte till att sätta IKEA-lampor på plats
En mjuk kaka som jag älskar är en kardemummakaka från min första bok. Kardemummakaka är också ett väldigt fint substitut för kanelbullar (eller kanske snarare kardemummabullar
Ta efter behov. Smaka av. När jag oftast ska göra ett recept som innehåller kryddor så går jag inte efter måtten på receptet, utan jag börjar försiktigt tills jag får den smak som JAG vill ha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.