smör. 1ägg. 1strösocker. 1vaniljsocker. 1vetemjöl. 1bakpulver. 1lingonsylt. 1havregryn. 1ljus sirap. 1kanel, malen1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn eller 175 grader om du har varmluftsugn
Eftersom det är ett evigt tjatande på min far, som inte får sina bakverk till morgonkaffet på min blogg så får jag väl ta tag i detta nu så att han blir nöjd i ett par dagar
För mig är detta verkligen nostalgi. Min farmor har alltid bakat lingonrutor. Så goda. 4½ dl vetemjöl1½ dl strösocker1 msk bakpulver150 g smör1 st ägg2 dl lingonsyltStrössel
I helgen har vi kalasat på kakor och tårta. Min bror fyllde år och det måste ju naturligtvis firas. Till allas stora förvåning så gick jag med på att baka
Vad är väl inte bättre än att fylla frysen med långpanne kakor. ). Lingonrutor är en av favoritkakorna hos mig och det är ju en hel evighet sedan jag bakade dom
Otroligt gott mjukt bröd med olika sorters mjöl, linfrön och lingonsylt. Om man vill att det ska gå fortare att baka kan man dubbla mängden jäst och använda fingervarm mjölk istället för kall, då räcker det med jäsning ca 40 minuter första jäsningen och 20 minuter andra jäsningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.