Lingonrutor med krispig kaneltopp
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör
  • 1 ägg
  • 1 strösocker
  • 1 vaniljsocker
  • 1 vetemjöl
  • 1 bakpulver
  • 1 lingonsylt
  • 1 havregryn
  • 1 ljus sirap
  • 1 kanel, malen1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn eller 175 grader om du har varmluftsugn.2. Rör ihop smör, ägg och socker. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, arbeta ihop till en smidig deg.3. Tryck ut degen i smord eller bakpappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Bred sylt ovanpå.Topping1. Smält smör, rör ner resterande ingredienser. Fördela ovanpå sylten. 2. Grädda på näst nedersta falsen ca 20 minuter eller till kakan är genomgräddad.3. Låt svalna och skär i rutor.TipsKakan går bra att frysa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.