1 kanel,
malen1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn eller 175 grader om du har varmluftsugn.2. Rör ihop smör, ägg och socker. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, arbeta ihop till en smidig deg.3. Tryck ut degen i smord eller bakpappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Bred sylt ovanpå.Topping1. Smält smör, rör ner resterande ingredienser. Fördela ovanpå sylten. 2. Grädda på näst nedersta falsen ca 20 minuter eller till kakan är genomgräddad.3. Låt svalna och skär i rutor.TipsKakan går bra att frysa.
Ta ut kakan, hyvla nougaten över den varma kakan med hjälp av en osthyvel. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda samtliga torra ingredienser, häll på smör och sirap och blanda väl
Större bitar går bra att servera som dessert med bär och glass. Tillsätt resterande ingredienser, rör slätt och häll upp i en långpanna med på ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper
Det här är en liknande kaka men med kakao och vem tackar nej till choklad. Nu håller jag på att packa väskan för två planeringsdagar med jobbet i Piteå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.